Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vliermaal

Meteen energie vergelijken in Vliermaal? Via onze website ontdek je probleemloos alle verkrijgbare aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Vliermaal voor jou de beste prijs heeft. Tevens verzamel je op deze website nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. maatschappijen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kortessem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 215,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Vliermaal?

Wij zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Vliermaal. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. In mei 2024 tellen we ruim 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energieleveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vliermaal is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energiehunter achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Vliermaal, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. D.m.v filteren in de tool vindt men verrassend eenvoudig een contract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Vliermaal

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Vliermaal heet Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Kortessem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Vliermaal

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Kortessem
 • Populaire CV: Wolf
 • Groene stroom: 38,70%
 • Postcode: 3724
 • Gem. mazout: 2760 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-vliermaal

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Vliermaal ligt dit gemiddeld op 1490 m3 + 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Dit alles dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het verstandig om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder contract check jij specificaties met betrekking tot soort stroom/gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Vliermaal, en de overstapbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van de aanbieder. Zoals www.engie.be en www.zeno.be. De gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vliermaal


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €265 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: korter douchen
 • Tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktische tip 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigadvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Vliermaal. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In de regel vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in beginsel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Vliermaal. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert je aankomende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of natuurlijk Antargaz. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vliermaal vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Vliermaal en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Vliermaal

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Vliermaal. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan de optie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Vliermaal vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Kortessem bestaan er tegenwoordig vele acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3724. In deze regio kan je in toenemende mate zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Comfort Energy vergelijken.