Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wintershoven

Gemakkelijk energie vergelijken in Wintershoven? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare leveranciers als bijv. Mega & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Wintershoven de laagste prijs biedt. Voorts tref je via de energievergelijker uitgebreide informatie over zaken als energieaansluitingen en de slimme meter. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kortessem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijennaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 245,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wintershoven?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Wintershoven. Dat loopt van Engie tot bijvoorbeeld Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 25 organisaties. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het net van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke bedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wintershoven voor jou is? Voer hierna de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via onze energie tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Wintershoven, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door middel van de keuzevakjes in de energievergelijker check je moeiteloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Wintershoven

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Wintershoven heet Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Kortessem is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Wintershoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Kortessem
 • Populaire CV: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 38,50%
 • Postcodegebied: 3722
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2740 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-wintershoven

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Wintershoven ligt dit gemiddeld op 1480 m3 en 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Omtrent abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder contract tref je specificaties met betrekking tot soort energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wintershoven, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire leverancier tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be en www.trevion.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wintershoven


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €285 voordeel geven. Evenwel, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaartip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktische tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wintershoven. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Wintershoven. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw toekomstige energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bedrijven als Eneco, Essent en ook Watz. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Wintershoven vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wintershoven en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Wintershoven

Bijna alle energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Wintershoven. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Wintershoven vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Kortessem kennen we verscheidene stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3722. In deze woonplaats kan je vaak financieel aantrekkelijk bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Watz vergelijken.