Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Widooie

Op je gemak energie vergelijken in Widooie? Middels deze website vergelijk je snel en simpel alle interessante maatschappijen als Mega en Belpower. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Widooie prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij lees je via onze vergelijker uitgebreide informatie over thema’s als o.a. tarieven van energie * gas en variabele of vaste tarieven. Voorts komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 345,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Widooie?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Widooie. Dat loopt uiteen van Antargaz tot bijvoorbeeld Mega, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 35 organisaties. Deze werken allemaal op basis van de infrastructuur van Inter-Energa. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Widooie is die past bij jouw verbruik? Geef snel de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energietarievenvergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Widooie, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties in de vergelijkingstool detecteren jullie gemakkelijk een energiecontract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Widooie

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De producten van energie-aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Widooie heet Inter-Energa. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Tongeren is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Widooie

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • Populair merk: Elco
 • Aandeel groen: 38,30%
 • Postcodegebied: 3700
 • Gem. mazout: 2720 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-widooie

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Widooie ligt dit gemiddeld op 1470 m3 + 3430 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De genoemde zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Aangaande contractduur kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal loont het om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote energiebedrijven. Van ieder contract check je data aangaande soort stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Widooie, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte leverancier gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.energie2030.be en www.trevion.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Widooie


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €385 rendement bieden. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaaradvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Widooie. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaliter worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En daarnaast ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Widooie. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste leverancier. Bedrijven als OCTA+, Essent of natuurlijk ZENO. Hierna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Widooie vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Widooie en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Widooie

Tal van bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Widooie. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Widooie vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Tongeren bestaan er tegenwoordig allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3700. In deze buurt kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Luminus vergelijken.