Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Piringen

Snel energie vergelijken in Piringen? Aan de hand van de Energiehunter vergelijk je gemakkelijk alle grote leveranciers. Voorbeelden zijn Watz & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Piringen de beste deal heeft! Verder bekijk je op onze website uitgebreide info over items zoals energieproblemen en handige bespaartips. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende providers onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 470,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Piringen?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Piringen. Dat gaat van Lampirus tot Ecopower, de keuze is enorm. Vandaag is het aanbod ongeveer 40 energie aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Piringen is op dit moment? Vul direct de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energievergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Piringen, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door filters in onze vergelijker detecteert men zonder problemen een contract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Piringen

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de prijzen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Piringen is Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Tongeren wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Piringen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 37,80%
 • Hoofdpostcode: 3700
 • Aantal mazout liters: 2670 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-piringen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Piringen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1445 m3 & 3405 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Door de bank genomen is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante energie aanbieders. Van alle abonnementen achterhaal jij info als type energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Piringen, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte korting gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de onderneming. Bijv. www.octaplus.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Piringen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €275 besparen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigtip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaaradvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Piringen. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Piringen. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert de toekomstige aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste energieaanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Piringen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Piringen en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Piringen

Een groot deel van de aanbieders leveren onderhand groene stroom in Piringen. Toch is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies in dat geval het filter “Groene stroom uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Piringen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Tongeren onderscheiden we nogal wat acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3700. In deze woonplaats kan je soms vrij voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Antargaz diensten.