Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nerem

Meteen energie vergelijken in Nerem? Middels de Energiehunter ontdek je snel en simpel alle interessante energie aanbieders als o.a. Mega en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Nerem prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je op energiehunter.be belangrijke informatie over items als de netbeheerder en slimme thermostaten. Verder verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 440,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Nerem?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Nerem. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 maatschappijen. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke leveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nerem is voor jouw situatie? Voer direct de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze prijzencheck achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Nerem, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van jouw input in de energievergelijker check jij eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Nerem

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van energie-organisaties en de tarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Nerem heet Inter-Energa. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Tongeren valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Nerem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • Populair merk: Sime
 • Groene energie: 37,60%
 • Postcode: 3700
 • Verbruik stookolie: 2650 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-nerem

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Nerem is dat gemiddeld 1435 m3 en 3395 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contractduur zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle interessante aanbieders + contracten. Bij ieder contract bekijk jij gegevens zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Nerem, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede prijsaanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. Denk aan www.luminus.be + www.ebem.be. De betreffende leverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Nerem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €315 rendement bieden. Maar, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigadvies 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Nerem. Zo is de besparing het grootst. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En tevens wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Nerem. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal faciliteert de betreffende aanbieder de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, Essent of natuurlijk Eni. Ook selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van energiehunter.be check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Nerem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Nerem en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Nerem

Tal van aanbieders bieden onderhand groene stroom in Nerem. Toch is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker voor “Groen uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Nerem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Tongeren zien we vele projectenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3700. In deze woonplaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Elegant diensten.