Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Henis

Snel energie vergelijken in Henis? Middels deze website vergelijk je probleemloos alle bekende maatschappijen. Je kunt denken aan OCTA+ & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Henis het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je op deze website belangrijke info over items zoals maatschappijen en tips om te besparen op energie. Voorts bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenonder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 340,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Henis?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Henis. Van Engie tot een speler als OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment tellen we ruim 25 energieleveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Henis is op dit moment? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van de vergelijkingstool achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Henis, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van keuzes in de prijzenvergelijker achterhaal je moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Henis

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Henis betreft Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tongeren wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Henis

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 37,00%
 • Postcode: 3700
 • Mazout verbruik: 2590 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-henis

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dat betreft omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Henis ligt dat gemiddeld op circa 1405 m3 en 3365 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om ieder jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle interessante energiebedrijven. Bij ieder abonnement tref jij specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Henis, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige actie gecheckt? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de leverancier. O.a. www.essent.be en ook www.ebem.be. Jouw aanstaande leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Henis


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €320 bonus betekenen. Toch, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigtip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaartip 5: switch van energiemaatschappij

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be vinden: maak een sport van het overstappen in Henis. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Henis. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt de aanstaande energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de beste energieaanbieder. Zoals Eneco, Essent en ook Elegant. Bij de volgende stap bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door deze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Henis vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Henis en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Henis

Veel bedrijven verschaffen inmiddels groene stroom in Henis. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Henis vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Tongeren zijn er nogal wat initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3700. In deze plaats kan je wellicht vrij voordelig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook OCTA+ diensten.