Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Opoeteren

Zonder problemen energie vergelijken in Opoeteren? Geholpen door de Energiehunter tref je gemakkelijk alle interessante aanbieders als bijvoorbeeld Eneco & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Opoeteren prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij check je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als o.a. verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Maaseik
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 425,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Opoeteren?

Wij zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Opoeteren. Dit loopt van Essent tot Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Zij lopen allemaal via het net van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opoeteren is in april 2024? Vul gelijk jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een storing, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energievergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Opoeteren, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van keuzes in de Energiehunter zoeken jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Opoeteren

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Opoeteren heet Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Maaseik wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Opoeteren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maaseik
 • CV Merk: Chappee
 • Groene energie: 36,50%
 • Postcodegebied: 3680
 • Verbruik stookolie: 2540 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-opoeteren

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Opoeteren gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1585 m3 en 3340 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze details zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Rondom looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het slim om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij alle contracten zie jij informatie aangaande soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Opoeteren, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele actie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Zoals www.engie.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande leverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Opoeteren


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €390 winst geven. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: kouder douchen
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigadvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Opoeteren. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt in de basis: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Opoeteren. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je toekomstige gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE of Comfort Energy. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Opoeteren vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Opoeteren en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Opoeteren

De meeste energie aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Opoeteren. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de selectie “Groen uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Opoeteren vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Maaseik zijn er meerdere initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3680. In deze woonplaats kan je steeds vaker met financiële bonussen bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Poweo energie.