Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meeuwen

Eenvoudig energie vergelijken in Meeuwen? Dankzij energiehunter.be check je supersnel alle beschikbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Engie en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Meeuwen de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je op onze website uitgebreide info over onderwerpen zoals overstappen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudsbergen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 295,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Meeuwen?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Meeuwen. Van Essent tot een speler als Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel tellen we ruim 30 maatschappijen. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meeuwen is die past bij jouw verbruik? Geef hieronderjouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via de energietarievenvergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Meeuwen, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties in de tool detecteer je moeiteloos een abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Meeuwen

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de prijzen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Meeuwen betreft Inter-Energa. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Oudsbergen is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Meeuwen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Oudsbergen
 • CV Merk: Baxi
 • Aandeel groen: 36,10%
 • Postcode: 3670
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2500 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-meeuwen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Meeuwen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1565 m3 plus 3320 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Inzake abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaal is het slim om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle contracten achterhaal jij gegevens over soort energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Meeuwen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.eneco.be. De gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Meeuwen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €350 korting realiseren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand check je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaartip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Meeuwen. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Meeuwen. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt de gekozen gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent + Watz. Daarnaast beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage kosten en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Meeuwen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Meeuwen en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Meeuwen

Het merendeel van de energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Meeuwen. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan het filter “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Meeuwen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Oudsbergen zijn er allerlei plannen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3670. In deze omgeving kan je meer en meer extra voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Watz energie.