Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rotem

Snel energie vergelijken in Rotem? Via energiehunter.be check je probleemloos alle erkende aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Rotem het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien check je op deze pagina uitgebreide info over items zoals verbruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dilsen-Stokkem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 405,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Rotem?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Rotem. Van Essent tot een speler als Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rotem voor jou is? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Via onze energie bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Rotem, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! D.m.v filteren in onze vergelijker checken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Rotem

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Rotem is Inter-Energa. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Dilsen-Stokkem is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Rotem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Dilsen-Stokkem
 • Populair merk: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 35,50%
 • Postcodegebied: 3650
 • Mazout consumptie: 2440 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-rotem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinformatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Rotem ligt dit gemiddeld op 1535 m3 en nog eens 3505 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Inzake contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans loont het om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder abonnement lees jij voorwaarden over oorsprong energie (groen of grijs), type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Rotem, en de overstapbonus. Kies de leverancier die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie leverancier gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Rotem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €275 korting realiseren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: korter douchen
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Rotem. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Rotem. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt de toekomstige gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan Eneco, ENGIE en Antargaz. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Je betreffende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Rotem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Rotem en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Rotem

De meeste aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Rotem. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Rotem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Dilsen-Stokkem onderscheiden we steeds meer initiatievenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3650. In deze woonplaats kan je vaak extra voordelig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Engie energie.