Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lanklaar

Eenvoudig energie vergelijken in Lanklaar? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je snel en simpel alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Lanklaar de scherpste prijs kan bieden. Verder verzamel je op deze pagina praktische info over topics als leveranciers en alternatieven voor de CV-ketel. Ook vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dilsen-Stokkem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 220,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lanklaar?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Lanklaar. Dit loopt van Eneco tot een speler als OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment kun je kiezen uit circa 40 providers. Deze bedrijven gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lanklaar is op dit moment? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een storing, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze handige vergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Lanklaar, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! D.m.v filteren in onze vergelijker detecteert men gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lanklaar

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de vergoedingen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Lanklaar heet Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Dilsen-Stokkem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Lanklaar

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Dilsen-Stokkem
 • CV ketel: Junkers
 • Aandeel groen: 35,40%
 • Centrale postcode: 3650
 • Aantal mazout liters: 2430 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-lanklaar

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinformatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Lanklaar ligt dat gemiddeld op circa 1530 m3 en 3500 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze factoren hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het verstandig om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen tref jij voorwaarden zoals herkomst van stroom en gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lanklaar, en de eventuele korting. Kies de partij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een passende korting gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of natuurlijk www.eneco.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lanklaar


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €270 winst geven. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigadvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktische tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lanklaar. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Toch, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Lanklaar. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt de geselecteerde gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe aanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE + Ebem. Bij de volgende stap selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.be tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lanklaar vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lanklaar en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lanklaar

Tal van energie aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Lanklaar. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval het filter “Groen uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Lanklaar vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Dilsen-Stokkem bestaan er steeds meer acties met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3650. In de regio kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Antargaz juli 2024.