Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Uikhoven

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Uikhoven? Door gebruik te maken van de Energiehunter check je supersnel alle erkende maatschappijen als Essent en Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Uikhoven voor jou de beste prijs heeft. Tevens lees je op deze pagina bruikbare info over items als bijvoorbeeld energieproblemen en verschillende contractsoorten. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maasmechelen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 490,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Uikhoven?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Uikhoven. Van Eneco tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 30 aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Uikhoven is die past bij jouw verbruik? Voer direct de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze prijzencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Uikhoven, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van keuzes in de Energiehunter bekijk je moeiteloos een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Uikhoven

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Uikhoven heet Inter-Energa. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Maasmechelen is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Uikhoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maasmechelen
 • CV Merk: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 34,80%
 • Centrale postcode: 3631
 • Verbruik stookolie: 2370 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-uikhoven

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Uikhoven ligt dit gemiddeld op 1500 m3 & 3470 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Inzake prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Veelal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle grote energiebedrijven. Van elk pakket lees je info aangaande soort stroom/gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Uikhoven, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijv. www.luminus.be en www.antargaz.be. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Uikhoven


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €380 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op deze pagina tref jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaaradvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: neem een energiezuinige airco

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Uikhoven. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Uikhoven. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt jouw toekomstige maatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste aanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE + Aspiravi. Hierna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Uikhoven vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Uikhoven en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Uikhoven

Een aanzienlijk deel van de leveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Uikhoven. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Uikhoven vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Maasmechelen zien we meerdere initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3631. In deze buurt kan je meer en meer extra voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Mega april 2024.