Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Opgrimbie

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Opgrimbie? Met behulp van de Energiehunter ontdek je snel en simpel alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan Essent & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Opgrimbie de laagste prijs hanteert. Ook vind je op deze website waardevolle info over items als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maasmechelen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 385,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Opgrimbie?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Opgrimbie. Dat loopt uiteen van Poweo tot aanbieders zoals Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 30 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met het net van Inter-Energa. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energie-aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opgrimbie is? Voer hierna de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v de energietarievenvergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Opgrimbie, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v keuzes in de tool vind je moeiteloos een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Opgrimbie

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Online energiesimulator

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Opgrimbie betreft Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Maasmechelen is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Opgrimbie

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maasmechelen
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel groen: 34,50%
 • Centrale postcode: 3630
 • Aantal mazout liters: 2340 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-opgrimbie

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Opgrimbie gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 en nog eens 3455 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De genoemde zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. In algemene zin is het verstandig om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende maatschappijen en contracten. Van elk contract tref jij gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Opgrimbie, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante actie tegengekomen? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.be of www.ebem.be. Jouw toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Opgrimbie


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €325 besparen. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be vind jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: korter douchen
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Opgrimbie. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En vaak is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Opgrimbie. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw geselecteerde maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en neem een nieuwe energieaanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE of Comfort Energy. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door deze website vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Opgrimbie vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Opgrimbie en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Opgrimbie

Tal van organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Opgrimbie. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Opgrimbie vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Maasmechelen onderscheiden we steeds meer initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3630. In deze plaats kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco april 2024.