Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rekem

Gemakkelijk energie vergelijken in Rekem? Met behulp van onze website tref je gemakkelijk alle verkrijgbare energiebedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Rekem voor jou de beste prijs heeft. Voorts bekijk je op deze website bruikbare info over onderwerpen als bijv. overstappen en info over duurzame energie. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lanaken
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 400,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Rekem?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Rekem. Dit loopt van Eneco tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rekem is in april 2024? Vul snel de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze energie bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Rekem, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties maken in onze vergelijker ontdek jij zonder problemen een overeenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Rekem

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Rekem betreft Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lanaken wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Rekem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Lanaken
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 34,00%
 • Postcodegebied: 3621
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2290 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-rekem

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Rekem is het gemiddelde verbruik ong. 1460 m3 en 3430 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze details beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In de regel is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk contract achterhaal je gegevens m.b.t. herkomst energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Rekem, en de overstapbonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Bijv. www.octaplus.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Rekem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €390 korting realiseren. Toch, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina vind jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: korter douchen
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktische tip 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Rekem. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Rekem. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw nieuwe energie-organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Onder andere OCTA+, Essent of natuurlijk Trevion. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de energievergelijker tref je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Rekem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Rekem en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Rekem

Het gros van de aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Rekem. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan de selectie “Groene Energie uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Rekem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Lanaken zien we allerlei initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3621. In deze omgeving kan je meer en meer heel gunstig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant overstappen.