Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neerharen

Snel online energie vergelijken in Neerharen? Dankzij onze vergelijker tref je gemakkelijk alle erkende leveranciers als bijv. Eneco en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Neerharen de laagste prijs hanteert. Verder tref je via onze vergelijker uitgebreide informatie over zaken als onderwerpenen salderen. Verder vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lanaken
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 265,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Neerharen?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Neerharen. Dit varieert van Lampirus tot en met Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel zijn het zo’n 35 aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neerharen is in april 2024? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energievergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Neerharen, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door middel van selecties in de vergelijkingstool vindt men simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Neerharen

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Neerharen heet Inter-Energa. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Lanaken is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Neerharen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Lanaken
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene stroom: 33,80%
 • Hoofdpostcode: 3620
 • Aantal mazout liters: 2270 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-neerharen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je contactgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Neerharen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1450 m3 en 3420 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze details hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Ten aanzien van contractduur kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het verstandig om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij ieder contract achterhaal jij details m.b.t. soort energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Neerharen, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante korting in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.energie2030.be + www.belpower.be. De gekozen leverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Neerharen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €355 bonus betekenen. Maar, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand profiteer je van vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: apparaten uitschakelen
 • Bezuinigtip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigadvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Neerharen. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Neerharen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt je aanstaande gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe partij. Denk aan OCTA+, Lampiris of natuurlijk Poweo. Daarnaast bepaal je de startdatum van het abonnement. Je gekozen energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Neerharen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Neerharen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Neerharen

Het merendeel van de leveranciers bieden momenteel groene stroom in Neerharen. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit NL”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Neerharen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Lanaken zijn er allerlei plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3620. In deze regio kan je vaak zeer betaalbaar bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Lampirus overstappen.