Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Linkhout

Snel energie vergelijken in Linkhout? Middels www.energiehunter.be check je eenvoudig alle bekende energie aanbieders. Je kunt denken aan Watz & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Linkhout de laagste prijs biedt. Daarnaast lees je via de Energiehunter handige informatie over thema’s als verschillende gasregio’s en zakelijke energie. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lummen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 355,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Linkhout?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Linkhout. Dat gaat van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 30 maatschappijen. Zij maken allemaal gebruik van het net van Inter-Energa. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Linkhout is die past bij jouw verbruik? Geef direct de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze energie bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Linkhout, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door jouw input in onze vergelijker vindt men simpel en snel een product dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Linkhout

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net heeft zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Linkhout is Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Lummen is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Linkhout

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Lummen
 • CV Merk: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 33,20%
 • Postcode: 3560
 • Mazout verbruik: 2210 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-linkhout

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Linkhout is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 en 3390 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het verstandig om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij ieder contract tref jij details met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Linkhout, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.essent.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Linkhout


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €390 korting realiseren. Maar, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktisch advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Linkhout. Zodoende ben je het voordeligst uit. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Linkhout. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw geselecteerde energie-aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en Comfort Energy. Ook bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze website vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Linkhout vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Linkhout en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Linkhout

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Linkhout. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Linkhout vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Lummen zien we nogal wat initiatievenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3560. In deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Essent overstappen.