Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zolder

Zonder problemen energie vergelijken in Zolder? Middels onze vergelijker check je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven. Voorbeelden zijn Watz & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Zolder de scherpste prijs kan bieden. Voorts check je op onze website belangrijke info over thema’s zoals energiebelastingen en uitleg over jouw energierekening. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heusden-Zolder
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Zolder?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Zolder. Van Engie tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Zij maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Inter-Energa. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zolder is die past bij jouw verbruik? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Zolder, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Via filteren in de prijzenvergelijker achterhaal je zonder problemen een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Zolder

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Zolder is Inter-Energa. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Heusden-Zolder wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Zolder

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heusden-Zolder
 • Populaire CV: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 33,10%
 • Postcodegebied: 3550
 • Gem. mazout: 2200 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-zolder

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinfo. Onder andere gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Zolder is het gemiddelde verbruik ong. 1415 m3 en 3385 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft looptijd kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin loont het om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante energieleveranciers. Van elk contract zie je specificaties m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Zolder, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele leverancier tegengekomen? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Zolder


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €375 besparen. Desondanks, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigadvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zolder. Zo realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Vaak vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Zolder. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt je aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE of natuurlijk Belpower. Tevens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be check je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zolder vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Zolder en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Zolder

De meeste leveranciers leveren onderwijl groene stroom in Zolder. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Zolder vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Heusden-Zolder zijn er verscheidene opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3550. In deze buurt kan je in toenemende mate zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Engie overstappen.