Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heusden-Zolder

Direct energie vergelijken in Heusden-Zolder? Middels www.energiehunter.be ontdek je overzichtelijk alle relevante bedrijven als bijv. Engie en Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Heusden-Zolder de scherpste prijs kan bieden. Daarbij tref je via onze vergelijker waardevolle informatie over thema’s als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en zakelijke energie. Ook verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heusden-Zolder
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 445,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Heusden-Zolder?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Heusden-Zolder. Dit varieert van Eneco tot aan Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heusden-Zolder is op dit moment? Geef hierna de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energietarievenvergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Heusden-Zolder, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker checken jullie verrassend eenvoudig een abonnement dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Heusden-Zolder

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Heusden-Zolder is Inter-Energa. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Heusden-Zolder is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Heusden-Zolder

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heusden-Zolder
 • CV ketel: Junkers
 • Aandeel groen: 0,365%
 • Postcode: 3550
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1840 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-heusden-zolder

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de standaard informatie. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Heusden-Zolder ligt dit gemiddeld op 1505 m3 + 3345 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze factoren dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het voordeliger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van ieder contract lees je gegevens m.b.t. type energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Heusden-Zolder, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige prijsaanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be + www.wasewind.be. Jouw nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Heusden-Zolder


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €330 opleveren. Toch, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters vind je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaaradvies 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Heusden-Zolder. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Heusden-Zolder. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verwerkt je geselecteerde energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste leverancier. Bedrijven als Luminus, Essent of natuurlijk ZENO. Hierna bepaal je de startdatum van het abonnement. De betreffende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Heusden-Zolder vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Heusden-Zolder en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Heusden-Zolder

Het gros van de aanbieders faciliteren onderwijl groene stroom in Heusden-Zolder. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Heusden-Zolder vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Heusden-Zolder kennen we meerdere initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3550. In deze regio kan je vaak relatief goedkoop deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Mega tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente