Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heusden

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Heusden? Met behulp van onze vergelijker ontdek je probleemloos alle erkende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Engie en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Heusden de beste deal heeft! Bovendien vergaar je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over zaken als energiebesparing in huis en uitleg over jouw energierekening. Ook vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heusden-Zolder
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 405,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Heusden?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Heusden. Dat gaat van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel tellen we ruim 40 energie aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het net van Inter-Energa. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke leveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heusden voor jou is? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van onze prijzencheck achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Heusden, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels jouw input in de energievergelijker zoek jij probleemloos een energieproduct dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Heusden

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van bedrijven en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Heusden is Inter-Energa. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Heusden-Zolder is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Heusden

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heusden-Zolder
 • CV ketel: AWB
 • Groene stroom: 33,00%
 • Hoofdpostcode: 3550
 • Mazout verbruik: 2190 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-heusden

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Heusden is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 plus 3380 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende energiebedrijven. Van alle contracten check je details m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Heusden, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante leverancier gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de maatschappij. Zoals www.octaplus.be + www.eneco.be. De nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Heusden


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €350 voordeel geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigtip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Heusden. Daarna betaal je het minst voor je energie. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Heusden. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt je gekozen gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of natuurlijk Ebem. Daarnaast bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze website check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Heusden vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Heusden en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Heusden

Een aanzienlijk deel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Heusden. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan het filter “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Heusden vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Heusden-Zolder zien we diverse stappen binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3550. In deze buurt kan je wellicht vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Antargaz afsluiten.