Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houthalen

Op je gemak energie vergelijken in Houthalen? Middels de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk alle erkende aanbieders als bijv. Essent en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Houthalen het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je op onze website praktische info over zaken als verschillende aanbieders en concrete energiebespaartips. Voorts geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Houthalen-Helchteren
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Houthalen?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Houthalen. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houthalen is? Vul snel jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v onze tarievencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Houthalen, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Geholpen door keuzes in de tool achterhaal jij moeiteloos een contract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Houthalen

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Online account
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de energiekosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Houthalen betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Houthalen-Helchteren wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Houthalen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-houthalen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Houthalen is het gemiddelde verbruik ong. 1585 m3 en 3350 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De data die je invult zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder pakket tref je specificaties aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Houthalen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.energie2030.be + www.antargaz.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Houthalen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €285 winst geven. Desalniettemin, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bieden wij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: nemen van led verlichting
 • Bespaaradvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaartip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Houthalen. Zo is de besparing het grootst. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Houthalen. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verwerkt de geselecteerde maatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en Elegant. Ook bepaal je wanneer het contract in moet gaan. De aanstaande gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de Energiehunter bekijk je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Houthalen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Houthalen en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Houthalen

De meeste aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Houthalen. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Houthalen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Houthalen-Helchteren bestaan er tegenwoordig vele plannen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3530. In deze buurt kan je meer en meer zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Mega afsluiten.