Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houthalen-Helchteren

Op je gemak energie vergelijken in Houthalen-Helchteren? Dankzij onze website ontdek je gemakkelijk alle erkende leveranciers als Mega en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Houthalen-Helchteren de beste deal heeft! Daarbij vergaar je op deze website handige informatie over thema’s als o.a. energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Verder geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houthalen-Helchteren
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Houthalen-Helchteren?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Houthalen-Helchteren. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 35 leveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houthalen-Helchteren is in maart 2024? Geef direct de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energiehunter tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Houthalen-Helchteren, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. D.m.v keuzes in de Energiehunter vindt men moeiteloos een contract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Houthalen-Helchteren

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Houthalen-Helchteren is Pbe Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Houthalen-Helchteren is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Houthalen-Helchteren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Houthalen-Helchteren
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene stroom: 0,362%
 • Centrale postcode: 3530
 • Mazout consumptie: 1810 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-houthalen-helchteren

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinfo. Dit gaat over grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Houthalen-Helchteren is het gemiddelde verbruik ong. 1490 m3 & 3330 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contracten heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal is het een goed idee om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle erkende energiebedrijven. Van alle pakketten bekijk je gegevens aangaande herkomst energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Houthalen-Helchteren, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier in het lijstje? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.zeno.be. De nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Houthalen-Helchteren


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €255 besparen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna vind jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaaradvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaaradvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigtip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Houthalen-Helchteren. Zodanig is de besparing het grootst. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens is er sprake van een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Houthalen-Helchteren. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de toekomstige energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies een nieuwe maatschappij. Onder andere Eneco, Essent of Energie 2030. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Houthalen-Helchteren vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Houthalen-Helchteren en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Houthalen-Helchteren

Tal van energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Houthalen-Helchteren. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Houthalen-Helchteren vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Houthalen-Helchteren bestaan er tegenwoordig verscheidene acties binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3530. In de regio kan je soms heel gunstig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Eneco tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente