Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zonhoven

Meteen energie vergelijken in Zonhoven? Met behulp van onze vergelijker doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Essent en Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Zonhoven de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je via de energievergelijker praktische info over items zoals verbruik in de regio en verschillende contracttypes. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zonhoven
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenbij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Zonhoven?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Zonhoven. Dit varieert van Lampirus tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel tellen we ruim 30 leveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zonhoven voor jou is? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Dankzij de vergelijkingstool ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Zonhoven, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! D.m.v filters in de tool check jij simpel en snel een energiecontract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zonhoven

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van aanbieders en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Zonhoven betreft Pbe Vlaanderen. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zonhoven is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Zonhoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Zonhoven
 • CV Merk: Atag
 • Groene energie: 0,361%
 • Hoofdpostcode: 3520
 • Mazout consumptie: 1800 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-zonhoven

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Zonhoven gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 en 3325 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Dit alles hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Meestal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van elk abonnement lees jij details over type stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Zonhoven, en de eventuele korting. Kies de partij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante actie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Bijv. www.energie2030.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zonhoven


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €295 winst geven. Daartegenover, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter lees jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigtip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktische tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaartip 5: combineer verschillende kleuren was

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Zonhoven. Zodoende is de besparing het grootst. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland werkt het zo: langlopende contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Zonhoven. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert jouw toekomstige energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe aanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris en ook Wase Wind. Tevens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.trevion.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Zonhoven vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Zonhoven en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Zonhoven

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Zonhoven. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Zonhoven vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Zonhoven zien we meerdere activiteiten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3520. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Essent tarieven.