Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kapellen

Op je gemak energie vergelijken in Kapellen? Via onze website achterhaal je snel en simpel alle bekende energiebedrijven als bijvoorbeeld Luminus en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Kapellen de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je via de energievergelijker waardevolle info over zaken als overstappen en variabele of vaste tarieven. Ook verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kapellen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 435,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kapellen?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Kapellen. Van Eneco tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag tellen we ruim 20 leveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kapellen is op dit moment? Vul snel de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energietarievenvergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Kapellen, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Middels selecties in de tarievenvergelijker zoekt men probleemloos een overeenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Kapellen

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Kapellen is Pbe Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Kapellen wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Kapellen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Kapellen
 • Populair merk: Pentec
 • Groene energie: 0,355%
 • Postcode: 2950
 • Aantal mazout liters: 1740 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-kapellen

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Kapellen is dit gemiddeld zo’n 1455 m3 en nog eens 3510 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het een goed idee om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu de totaallijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk abonnement lees je gegevens m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Kapellen, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de onderneming. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Kapellen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €285 bonus betekenen. Echter, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigtip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigtip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaartip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kapellen. Dan realiseer je de hoogste besparing. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En vaak ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Kapellen. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert de aanstaande aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en ook ZENO. Daarna bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Via www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Kapellen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Kapellen en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Kapellen

Het merendeel van de energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Kapellen. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Kapellen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Kapellen onderscheiden we verscheidene projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2950. In deze omgeving kan je vaak extra voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Lampirus contract.