Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bornem

Snel energie vergelijken in Bornem? Met behulp van deze website vergelijk je probleemloos alle erkende energie aanbieders als bijv. Watz en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Bornem de beste deal heeft! Bovendien vergaar je op onze website nuttige informatie informatie over topics als bijvoorbeeld energieproblemen en uitleg over jouw energierekening. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bornem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 250,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bornem?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bornem. Dat loopt van Essent tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 providers. Zij gebruiken allen de infrastructuur van Iverlek. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bornem is op dit moment? Voer gelijk jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v onze energie ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bornem, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties in de Energiehunter ontdekt men simpel en snel een contract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bornem

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de prijzen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Bornem betreft Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Bornem is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Bornem

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Bornem
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene energie: 0,349%
 • Hoofdpostcode: 2880
 • Aantal mazout liters: 1680 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-bornem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Bornem is het gemiddelde verbruik ong. 1425 m3 en 3480 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In algemene zin is het slim om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een handig overzicht met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement tref je voorwaarden over type energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bornem, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Bornem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €375 rendement bieden. Toch, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hierna tref je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktische tip 4: de gevels isoleren.
 • Bespaaradvies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Bornem. In dat geval is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bornem. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt de aanstaande aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Wase Wind. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de Energiehunter achterhaal je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bornem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bornem en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bornem

Een groot deel van de leveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Bornem. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor het filter “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Bornem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Bornem zijn er allerlei activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2880. In deze buurt kan je wellicht heel gunstig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Essent contract.


Alle plaatsen in deze gemeente