Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Weert

Meteen energie vergelijken in Weert? Geholpen door onze website check je gemakkelijk alle verkrijgbare energie aanbieders zoals Engie en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Weert de laagste prijs biedt. Daarnaast check je op deze website handige informatie over thema’s als het ideale overstapmoment en vaste en variabele tarieven. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bornem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle providers bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 275,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Weert?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Weert. Dit varieert van Lampirus tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Weert is? Vul vlug jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een storing, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze handige vergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Weert, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Via filteren in onze vergelijker ontdekken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Weert

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van aanbieders en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Weert is Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Bornem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Weert

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Bornem
 • Populair merk: Faber
 • Aandeel groen: 30,60%
 • Postcodegebied: 2880
 • Mazout: 1950 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-weert

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Weert bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1495 m3 en nog eens 3475 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Aangaande looptijd kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Meestal is het slim om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke energiebedrijven. Van elk abonnement check je gegevens met betrekking tot type energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Weert, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte leverancier gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Zoals www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Weert


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €355 voordeel geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna profiteer je van 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: ventileer kort en bewust
 • Praktisch advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Tip 4: het dak isoleren.
 • Bespaaradvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Weert. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien is er sprake van een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Weert. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je toekomstige gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste maatschappij. Onder andere Eneco, Essent of natuurlijk Antargaz. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Weert vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Weert en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Weert

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Weert. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Weert vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Bornem bestaan er tegenwoordig allerlei acties met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2880. In deze omgeving kan je in toenemende mate extra voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Antargaz tarieven.