Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Breendonk

Eenvoudig energie vergelijken in Breendonk? Geholpen door www.energiehunter.be check je overzichtelijk alle relevante aanbieders als bijvoorbeeld Engie en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Breendonk de scherpste prijs kan bieden. Voorts lees je via onze vergelijker uitgebreide informatie over zaken als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en concrete energiebespaartips. Voorts komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Puurs-Sint-Amands
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 410,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Breendonk?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Breendonk. Dit varieert van Essent tot OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Pbe Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Breendonk is op dit moment? Voer gelijk de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een storing, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Via de energiehunter tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Breendonk, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij jouw input in de energievergelijker check je probleemloos een abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Breendonk

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er meerdere beheerders service verlenen. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Breendonk heet Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Puurs-Sint-Amands is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Breendonk

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Puurs-Sint-Amands
 • Populair merk: AWB
 • Aandeel groen: 30,00%
 • Postcode: 2870
 • Verbruik stookolie: 1890 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-breendonk

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit zijn grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Breendonk is dat gemiddeld 1465 m3 plus 3445 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze details bepalen de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaliter is het verstandig om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij ieder pakket check jij specificaties als type stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Breendonk, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie prijsaanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de aanbieder. O.a. www.lampiris.be of www.comfortenergy.be. De nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Breendonk


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €325 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter vind jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaaradvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigtip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Breendonk. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Breendonk. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel regelt jouw gekozen gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Zoals Eneco, Lampiris of natuurlijk Energy People. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels de Energiehunter ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Breendonk vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Breendonk en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Breendonk

Het gros van de energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Breendonk. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Breendonk vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Puurs-Sint-Amands zien we verscheidene plannen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2870. In deze buurt kan je meer en meer extra voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Mega tarieven.