Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Snel energie vergelijken in Onze-Lieve-Vrouw-Waver? Geholpen door de Energiehunter achterhaal je moeiteloos alle interessante aanbieders zoals Engie & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Onze-Lieve-Vrouw-Waver de beste deal heeft! Tevens vind je op deze website waardevolle informatie over items als o.a. verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Daarnaast geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Katelijne-Waver
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 495,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Onze-Lieve-Vrouw-Waver?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze lopen allemaal via het netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Onze-Lieve-Vrouw-Waver is op dit moment? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Met behulp van onze handige vergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Onze-Lieve-Vrouw-Waver, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Middels filters in de tarievenvergelijker vind jij eenvoudig een overeenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Onze-Lieve-Vrouw-Waver

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de energietarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Onze-Lieve-Vrouw-Waver is Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sint-Katelijne-Waver is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-onze-lieve-vrouw-waver

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Onze-Lieve-Vrouw-Waver ligt dat gemiddeld op circa 1460 m3 en 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze aspecten zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Omtrent abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Door de bank genomen is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle grote energieleveranciers. Bij ieder abonnement tref je specificaties aangaande soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede leverancier gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijv. www.luminus.be + www.wasewind.be. De nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Onze-Lieve-Vrouw-Waver


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €275 bonus betekenen. Toch, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina tref jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt je betreffende energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste energieleverancier. Zoals OCTA+, ENGIE of natuurlijk Energie 2030. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Onze-Lieve-Vrouw-Waver vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Het gros van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Onze-Lieve-Vrouw-Waver vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Sint-Katelijne-Waver bestaan er tegenwoordig verscheidene projectenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2861. Als inwoner van deze plaats kan je vaak zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Luminus tarieven.