Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rijmenam

Meteen energie vergelijken in Rijmenam? Middels de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle grote energie aanbieders zoals Eneco en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Rijmenam de laagste prijs hanteert. Daarbij lees je op energiehunter.be nuttige info info over zaken als bijv. tarieven van energie * gas en variabele of vaste tarieven. Ook komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bonheiden
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 270,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Rijmenam?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Rijmenam. Dit loopt van Essent tot aanbieders zoals Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rijmenam is op dit moment? Geef snel de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door onze energie bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Rijmenam, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door jouw input in de tool bekijk jij verrassend eenvoudig een contract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Rijmenam

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Rijmenam heet Pbe Vlaanderen. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bonheiden valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Rijmenam

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Bonheiden
 • Populair merk: Elco
 • Groene energie: 29,30%
 • Postcode: 2820
 • Mazout consumptie: 1820 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-rijmenam

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Rijmenam bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 en 3410 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. In algemene zin kan het uit om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van ieder abonnement achterhaal jij informatie als herkomst energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Rijmenam, en de welkomstkorting. Kies de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante actie tegengekomen? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.be en ook www.belpower.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Rijmenam


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €325 korting realiseren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktische tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaartip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Rijmenam. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Meestal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Rijmenam. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en ook Trevion. Tevens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de Energiehunter bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Rijmenam vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Rijmenam en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Rijmenam

Het merendeel van de bedrijven ondersteunen onderwijl groene stroom in Rijmenam. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Rijmenam vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Bonheiden zijn er verscheidene acties met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2820. In deze regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Poweo contract.