Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hombeek

Meteen energie vergelijken in Hombeek? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be ontdek je moeiteloos alle verkrijgbare aanbieders als Engie & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Hombeek de laagste prijs hanteert. Tevens vind je via de energievergelijker bruikbare info over topics als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mechelen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Hombeek?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hombeek. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, er zijn opties bij de vleet. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 40 maatschappijen. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hombeek is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energietarievenvergelijker bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Hombeek, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door jouw input in de vergelijkingstool vindt men simpel en snel een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hombeek

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Hombeek betreft Iverlek. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Mechelen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Hombeek

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Mechelen
 • CV ketel: Atag
 • Groene stroom: 29,00%
 • Hoofdpostcode: 2811
 • Aantal mazout liters: 1790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-hombeek

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinformatie. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Hombeek bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1415 m3 en 3395 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Dit alles dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het verstandig om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van ieder contract check jij informatie als herkomst energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hombeek, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte actie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de onderneming. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.poweo.be. De nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hombeek


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €365 winst geven. Desondanks, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: neem een waterbespaarder
 • Advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hombeek. In dat geval is de besparing het grootst. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is de stelregel: meerjarige contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Hombeek. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt jouw gekozen organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe aanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere onkosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Hombeek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hombeek en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hombeek

Een groot deel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Hombeek. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Ga dan voor uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Hombeek vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Mechelen zijn er nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2811. In deze buurt kan je meer en meer tegen een gunstig tarief deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Lampirus contract.