Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heffen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Heffen? Middels de Energiehunter vind je probleemloos alle relevante bedrijven zoals Mega & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Heffen de laagste prijs hanteert. Tevens vergaar je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en de slimme meter. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mechelen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire organisaties in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 395,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Heffen?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Heffen. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 20 energie aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heffen voor jou is? Geef hieronderde eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels onze prijzencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Heffen, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Geholpen door selecties maken in de vergelijkingstool vind je probleemloos een energieproduct dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Heffen

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de kosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Heffen betreft Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Mechelen is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Heffen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Mechelen
 • CV Merk: ACV
 • Groene energie: 28,90%
 • Postcodegebied: 2801
 • Gem. mazout: 1780 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-heffen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Heffen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1410 m3 plus 3390 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel loont het om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een tabel met alle populaire energieleveranciers. Bij elk abonnement zoek je voorwaarden als soort stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Heffen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele aanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Onder andere www.essent.be of www.aspiravi.be. De betreffende energieleverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Heffen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €260 korting realiseren. Daartegenover, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter bieden wij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigadvies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: switch van energiemaatschappij

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Heffen. Zo realiseer je de hoogste besparing. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. In de regel vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En misschien is er sprake van een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Heffen. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt je toekomstige gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste maatschappij. Zoals Luminus, Essent of natuurlijk Eni. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels deze website ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Heffen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Heffen en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Heffen

Een groot deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Heffen. Op dit front is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Heffen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Mechelen bestaan er meerdere plannen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2801. In deze buurt kan je meer en meer vrij voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Watz contract.