Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Walem

Meteen energie vergelijken in Walem? Dankzij onze website check je overzichtelijk alle erkende aanbieders als bijvoorbeeld Engie & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Walem de laagste prijs hanteert. Bovendien verzamel je via onze vergelijker nuttige info info over zaken als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Bovendien geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mechelen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 475,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Walem?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Walem. Dat gaat van Antargaz tot Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het net van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke energieleveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Walem is voor jouw situatie? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via onze handige vergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Walem, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door middel van de keuzevakjes in onze vergelijker checken jullie gemakkelijk een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Walem

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Walem is Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Mechelen wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Walem

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Mechelen
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 28,80%
 • Postcodegebied: 2800
 • Gem. mazout: 1770 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-walem

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Walem is dat gemiddeld 1405 m3 + 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het gunstiger om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk contract bekijk jij informatie als type energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Walem, en de eventuele korting. Kies de leverancier die klopt met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een relevante korting in het lijstje? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. O.a. www.lampiris.be en www.elegant.be. De gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Walem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €370 bonus betekenen. Maar, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna vind jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktische tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktisch advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Walem. Daarna betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Walem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de nieuwe gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste energieaanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent + Elegant. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je aankomende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Walem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Walem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Walem

De meeste aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Walem. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Walem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Mechelen zijn er verscheidene opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2800. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Mega contract.