Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Berchem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Berchem? Aan de hand van energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle interessante leveranciers. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Berchem voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je op deze pagina belangrijke informatie over topics als tarieven van energie * gas en tips om te besparen op energie. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Antwerpen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 410,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Berchem?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Berchem. Dit loopt van Poweo tot een speler als Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 35 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berchem is die past bij jouw verbruik? Voer hierna de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij onze energie bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Berchem, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Geholpen door selecties in de tool vindt men zonder problemen een product dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Berchem

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Handige website
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de tarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Berchem betreft Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Antwerpen is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Berchem

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Antwerpen
 • CV ketel: Rendamax
 • Groene stroom: 28,50%
 • Centrale postcode: 2600
 • Aantal mazout liters: 1740 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-berchem

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinfo. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Berchem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1595 m3 en 3370 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De genoemde zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans kan het uit om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder contract check je voorwaarden over soort stroom/gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Berchem, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire prijsaanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw aanstaande energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Berchem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €380 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bieden wij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaaradvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigtip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Berchem. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Berchem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal regelt je betreffende aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe leverancier. Bijv. Eneco, Lampiris of natuurlijk Antargaz. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. Je toekomstige gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Berchem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Berchem en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Berchem

Het merendeel van de energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Berchem. Echter zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Berchem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Antwerpen onderscheiden we verscheidene stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2600. In deze plaats kan je steeds vaker vrij voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco contract.