Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waarloos

Snel online energie vergelijken in Waarloos? Via www.energiehunter.be doorzoek je supersnel alle grote energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Waarloos de beste deal heeft! Tevens verzamel je op deze website praktische info over onderwerpen als bijv. maatschappijen en vaste of variabele tarieven. Bovendien geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kontich
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 270,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Waarloos?

We zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Waarloos. Van Poweo tot aan OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energie-organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waarloos is die past bij jouw verbruik? Vul snel jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! D.m.v onze tarievencheck check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Waarloos, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker achterhaal jij moeiteloos een energieproduct dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Waarloos

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van energieleveranciers en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Waarloos heet Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Kontich is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Waarloos

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Kontich
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 28,00%
 • Postcode: 2550
 • Mazout verbruik: 1690 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-waarloos

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinformatie. Dat betreft grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Waarloos is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 en 3345 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder contract bekijk je data zoals type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Waarloos, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante prijsaanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de onderneming. Zoals www.lampiris.be + www.ebem.be. De nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Waarloos


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €385 winst geven. Daartegenover, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktische tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktische tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Waarloos. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Waarloos. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of Trevion. Daarnaast selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie betreffende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Waarloos vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Waarloos en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Waarloos

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Waarloos. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Waarloos vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Kontich zien we vele initiatievenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2550. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Elegant.