Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Olmen

Meteen energie vergelijken in Olmen? Geholpen door de energievergelijker check je eenvoudig alle grote leveranciers als bijvoorbeeld Mega en Belpower. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Olmen de laagste prijs biedt. Daarbij vind je op onze website praktische info over topics als o.a. overstappen en variabele of vaste tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Balen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 425,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Olmen?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Olmen. Dit loopt van Antargaz tot Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In mei 2024 is het aanbod ongeveer 30 bedrijven. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Olmen is voor jouw situatie? Geef snel je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via de energietarievenvergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Olmen, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Via filteren in de Energiehunter vindt men simpel en snel een abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Olmen

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de onkosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Olmen heet Pbe Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Balen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Olmen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Balen
 • CV ketel: Cenvax
 • Groene stroom: 27,40%
 • Centrale postcode: 2491
 • Verbruik Mazout: 1630 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-olmen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Olmen ligt dit gemiddeld op 1540 m3 & 3315 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De data die je invult hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In de regel kan het uit om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Bij elk pakket vind jij gegevens over type stroom/gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Olmen, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Olmen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €380 voordeel geven. Daarentegen, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via onze hunters bieden wij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Olmen. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Vaak worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En mogelijk krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Olmen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt je gekozen energieleverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste partij. Zoals Eneco, Essent of Comfort Energy. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Olmen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Olmen en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Olmen

Het gros van de organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Olmen. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Olmen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Balen zien we nogal wat stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2491. Als inwoner van deze plaats kan je soms relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van OCTA+.