Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eindhout

Snel online energie vergelijken in Eindhout? Via de energievergelijker doorzoek je eenvoudig alle beschikbare energiebedrijven als Mega & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Eindhout prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien tref je op deze website uitgebreide informatie over onderwerpen als onderwerpenen de slimme meter. Daarnaast komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Laakdal
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersnaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 360,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Eindhout?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Eindhout. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Watz, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eindhout is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze energie vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Eindhout, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door middel van filters in de energievergelijker bekijk jij gemakkelijk een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Eindhout

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Eindhout is Pbe Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Laakdal is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Eindhout

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Laakdal
 • CV ketel: Bosch
 • Groene stroom: 26,80%
 • Hoofdpostcode: 2430
 • Gem. mazout: 1570 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-eindhout

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinfo. Dit gaat over omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Eindhout ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 + 3500 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze details hebben invloed op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In de regel loont het om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle interessante aanbieders van energie. Van alle pakketten bekijk je specificaties m.b.t. soort stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Eindhout, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele aanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Onder andere www.engie.be + www.ebem.be. De gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Eindhout


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €255 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Advies 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Eindhout. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Eindhout. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je geselecteerde gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste partij. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Antargaz. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De aankomende maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze vergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Eindhout vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Eindhout en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Eindhout

Bijna alle bedrijven bieden onderhand groene stroom in Eindhout. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Eindhout vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Laakdal onderscheiden we allerlei projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2430. In deze omgeving kan je soms relatief goedkoop participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Elegant prijzen april 2024.