Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Westmalle

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Westmalle? Dankzij de energievergelijker tref je moeiteloos alle erkende leveranciers. Je kunt denken aan Essent en Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Westmalle voor jou de beste prijs heeft. Verder verzamel je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s als o.a. energieproblemen en handige bespaartips. Bovendien komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Malle
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 455,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Westmalle?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Westmalle. Dit varieert van Lampirus tot een speler als OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 35 maatschappijen. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westmalle is in juni 2024? Vul gelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de vergelijkingstool check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Westmalle, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in de Energiehunter ontdek jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Westmalle

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Westmalle is Pbe Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Malle valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Westmalle

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Malle
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 26,70%
 • Hoofdpostcode: 2390
 • Mazout consumptie: 1560 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-westmalle

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Westmalle ligt dit gemiddeld op 1505 m3 en 3495 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De genoemde zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Normaliter loont het om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle beschikbare energie aanbieders. Bij alle contracten zoek je details over soort energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Westmalle, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante actie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. Onder andere www.luminus.be of www.eni.com. Jouw nieuwe energie-partij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Westmalle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €330 besparen. Daartegenover, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaartip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen: maak een sport van het overstappen in Westmalle. In dat geval bespaar je het meeste geld. Echter, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Westmalle. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw aankomende aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energieleverancier. Zoals Eneco, Essent of Wase Wind. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Westmalle vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Westmalle en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Westmalle

De meeste aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Westmalle. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Westmalle vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Malle bestaan er diverse stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2390. In deze woonplaats kan je wellicht zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy prijzen juni 2024.