Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Poppel

Snel online energie vergelijken in Poppel? Aan de hand van deze website ontdek je moeiteloos alle erkende energie aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Poppel voor jou de beste prijs heeft. Voorts vind je op energiehunter.be bruikbare info over zaken als tarieven van energie * gas en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ravels
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 285,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Poppel?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Poppel. Van Essent tot en met Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 20 organisaties. Deze leveranciers gebruiken allen het net van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Poppel is voor jouw situatie? Geef snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze handige vergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Poppel, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filters in de prijzenvergelijker bekijken jullie simpel en snel een energie-abonnement dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Poppel

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energie-aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport. De netbeheerder van het stroom in Poppel heet Iverlek. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ravels wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Poppel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Ravels
 • CV Merk: Remeha
 • Aandeel groen: 26,50%
 • Postcodegebied: 2382
 • Mazout consumptie: 1540 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-poppel

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Poppel bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1495 m3 en 3485 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles werken door in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom looptijd kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaal is het voordeliger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een lijst met alle interessante leveranciers en contracten. Bij alle pakketten tref je gegevens over type stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Poppel, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van het bedrijf. Zoals www.lampiris.be en www.wasewind.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Poppel


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €355 rendement bieden. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand lees jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Praktisch advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktische tip 4: de gevels isoleren.
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Poppel. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Meestal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Poppel. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je aanstaande gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of natuurlijk Energy People. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Via onze vergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.poweo.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Poppel vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Poppel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Poppel

De meeste maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Poppel. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Poppel vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Ravels onderscheiden we steeds meer opdrachten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2382. In deze regio kan je vaak met financiële bonussen meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Watz prijzen april 2024.