Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Minderhout

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Minderhout? Dankzij energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven als Mega & Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Minderhout de scherpste prijs kan bieden. Tevens bekijk je op deze website bruikbare informatie over topics als bijvoorbeeld maatschappijen en info over duurzame energie. Voorts komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hoogstraten
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 295,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Minderhout?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Minderhout. Dat loopt van Lampirus tot en met Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Pbe Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Minderhout is voor jouw situatie? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Via de energietarievenvergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Minderhout, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Dankzij de keuzevakjes in de energievergelijker vind jij zonder problemen een contract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Minderhout

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Minderhout is Pbe Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Hoogstraten valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Minderhout

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Hoogstraten
 • CV ketel: Atag
 • Aandeel duurzaam: 26,00%
 • Hoofdpostcode: 2322
 • Verbruik Mazout: 3000 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-minderhout

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinformatie. Onder andere gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Minderhout is dat gemiddeld 1470 m3 plus 3460 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze aspecten werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk abonnement lees je voorwaarden m.b.t. soort energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Minderhout, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie leverancier tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.eneco.be. De betreffende energieonderneming regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Minderhout


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €385 winst geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hierna bekijk je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Praktisch advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktische tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Minderhout. Op die manier is de besparing het grootst. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Minderhout. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt je geselecteerde maatschappij het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste partij. Zoals Eneco, Lampiris en ook Watz. Vervolgens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Minderhout vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Minderhout en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Minderhout

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Minderhout. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Minderhout vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Hoogstraten zien we meerdere initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2322. In deze plaats kan je soms relatief goedkoop meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Essent prijzen juli 2024.