Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meer

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Meer? Via deze website achterhaal je snel en simpel alle beschikbare aanbieders als o.a. Eneco en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Meer de laagste prijs biedt. Ook bekijk je via onze vergelijker handige info over zaken als de netbeheerder en tips om te besparen op energie. Ook geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hoogstraten
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenin een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 325,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Meer?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Meer. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het net van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meer is? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. D.m.v de vergelijkingstool ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Meer, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteert men simpel en snel een abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Meer

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van het stroom in Meer betreft Pbe Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hoogstraten wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten over Meer

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Hoogstraten
 • CV Merk: ACV
 • Groene energie: 25,90%
 • Centrale postcode: 2321
 • Verbruik Mazout: 2990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-meer

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Meer is dit gemiddeld zo’n 1465 m3 en nog eens 3455 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder contract tref je informatie als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Meer, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante leverancier gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. O.a. www.engie.be of www.elegant.be. Jouw toekomstige leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Meer


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €355 bonus betekenen. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder profiteer je van 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktische tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaartip 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktische tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Meer. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Meer. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je aanstaande gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste maatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE en ook Comfort Energy. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. De toekomstige energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Meer vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Meer en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Meer

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Meer. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Meer vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Hoogstraten bestaan er nogal wat stappen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2321. In deze omgeving kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Engie prijzen april 2024.