Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gierle

Op je gemak energie vergelijken in Gierle? Middels de energievergelijker doorzoek je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven zoals Eneco en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Gierle voor jou de beste prijs heeft. Verder verzamel je op deze website uitgebreide info over zaken als bijv. leveranciers en concrete energiebespaartips. Ook verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lille
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 340,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Gierle?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Gierle. Van Essent tot en met Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Zij gebruiken allen de leidingen van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke leveranciers in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gierle is voor jouw situatie? Voer hieronderde benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Via onze prijzencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Gierle, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Middels filteren in de tool achterhaalt men probleemloos een energieproduct dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Gierle

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Gierle is Iverlek. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lille wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Gierle

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Lille
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 25,50%
 • Hoofdpostcode: 2275
 • Gem. mazout: 2950 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-gierle

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Gierle ligt dat gemiddeld op circa 1445 m3 en 3435 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De data die je invult zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaal kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van elk pakket lees je gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Gierle, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een mooie leverancier gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de aanbieder. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.elegant.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Gierle


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €360 voordeel geven. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be bekijk jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktische tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Gierle. Dan ben je het voordeligst uit. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Gierle. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je betreffende energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste partij. Onder andere Eneco, ENGIE en Poweo. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum van het contract. De betreffende gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van deze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Gierle vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Gierle en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gierle

Veel aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Gierle. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Gierle vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Lille kennen we steeds meer initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2275. In deze regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Comfort Energy prijzen.