Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Viersel

Gemakkelijk energie vergelijken in Viersel? Via de Energiehunter achterhaal je moeiteloos alle grote energie aanbieders zoals Mega & Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Viersel de laagste prijs hanteert. Ook lees je op deze pagina nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en de slimme meter. Ook vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zandhoven
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Viersel?

Wij zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Viersel. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld OCTA+, de keuze is enorm. Vandaag tellen we ruim 40 providers. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke leveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Viersel is voor jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Via onze prijzencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Viersel, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij keuzes in de tool checkt men zonder problemen een contract dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Viersel

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Viersel heet Iverlek. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zandhoven valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Viersel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Zandhoven
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel groen: 24,90%
 • Hoofdpostcode: 2240
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2890 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-viersel

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Viersel is dat gemiddeld 1415 m3 en nog eens 3405 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracten kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Veelal is het gunstiger om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk pakket tref je specificaties met betrekking tot herkomst energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Viersel, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte korting gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.ecopower.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Viersel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €395 voordeel geven. Echter, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: led-lampen gebruiken
 • Advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktische tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaaradvies 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Viersel. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Viersel. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de betreffende energiemaatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en ook Comfort Energy. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Viersel vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Viersel en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Viersel

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Viersel. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Viersel vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Zandhoven onderscheiden we verscheidene opdrachten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2240. In deze omgeving kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Eneco prijzen.