Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wiekevorst

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wiekevorst? Door gebruik te maken van de Energiehunter doorzoek je moeiteloos alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Wiekevorst de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je op deze website uitgebreide informatie over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contractsoorten. Ook vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heist-Op-Den-Berg
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 500,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Wiekevorst?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Wiekevorst. Van Poweo tot aanbieders zoals Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 40 providers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de leidingen van Iverlek. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wiekevorst is in april 2024? Vul snel de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energietarievenvergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Wiekevorst, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van jouw input in de Energiehunter vind je gemakkelijk een energieproduct dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wiekevorst

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Wiekevorst is Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Heist-Op-Den-Berg is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Wiekevorst

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Heist-Op-Den-Berg
 • Populaire CV: Brotje
 • Groene stroom: 24,30%
 • Hoofdpostcode: 2222
 • Verbruik Mazout: 2830 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-wiekevorst

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Wiekevorst gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1590 m3 + 3375 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Dit alles bepalen het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij elk contract zie je informatie over herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wiekevorst, en de eventuele korting. Selecteer de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige kortingsactie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be of www.energypeople.be. De nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wiekevorst


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €295 voordeel geven. Echter, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna bekijk je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Praktisch advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Wiekevorst. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Wiekevorst. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert jouw aankomende leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe leverancier. Zoals Luminus, Essent + Energy People. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie aanstaande energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Wiekevorst vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wiekevorst en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Wiekevorst

Het gros van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Wiekevorst. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat bedrijven een groene strategie voeren? Neem dan de selectie “Groen uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Wiekevorst vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Heist-Op-Den-Berg kennen we allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2222. In deze regio kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Comfort Energy duurzame energie.