Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hallaar

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hallaar? Middels onze vergelijker vind je supersnel alle erkende aanbieders als bijv. OCTA+ en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Hallaar de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je via de Energiehunter handige informatie over zaken zoals gastarieven en tips om te besparen op energie. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heist-Op-Den-Berg
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 250,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hallaar?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Hallaar. Dat loopt uiteen van Poweo tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hallaar is? Vul direct de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van onze handige vergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hallaar, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Geholpen door selecties maken in de Energiehunter achterhaalt men gemakkelijk een contract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hallaar

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van maatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Hallaar heet Iverlek. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Heist-Op-Den-Berg is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Hallaar

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Heist-Op-Den-Berg
 • Populair merk: AWB
 • Groene energie: 24,00%
 • Postcode: 2220
 • Verbruik stookolie: 2800 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-hallaar

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met de basisinformatie. Dit zijn aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Hallaar is dat gemiddeld 1575 m3 en nog eens 3360 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Rondom contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het voordeliger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle populaire energie aanbieders. Van alle pakketten bekijk jij specificaties over soort energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hallaar, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie actie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be en ook www.aspiravi.be. De betreffende energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hallaar


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €270 voordeel geven. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters check jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaaradvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigtip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktische tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Hallaar. Op die manier is de besparing het grootst. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Hallaar. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de betreffende maatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Hallaar vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hallaar en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Hallaar

Bijna alle energie aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Hallaar. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Hallaar vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Heist-Op-Den-Berg zien we allerlei projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2220. In deze plaats kan je wellicht extra voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Mega duurzame energie.