Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heist-Op-Den-Berg

Gemakkelijk energie vergelijken in Heist-Op-Den-Berg? Via onze vergelijker tref je gemakkelijk alle beschikbare aanbieders als bijvoorbeeld Mega en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Heist-Op-Den-Berg de laagste prijs hanteert. Ook vind je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken zoals energiegebruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heist-Op-Den-Berg
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenbij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Heist-Op-Den-Berg?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Heist-Op-Den-Berg. Dit loopt van Engie tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Deze maken allemaal gebruik van het net van Iveg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heist-Op-Den-Berg is op dit moment? Geef hierna de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze handige vergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Heist-Op-Den-Berg, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in de Energiehunter zoeken jullie moeiteloos een product dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Heist-Op-Den-Berg

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Heist-Op-Den-Berg is Iveg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Heist-Op-Den-Berg is de netbeheerder van het gas Iveka. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Heist-Op-Den-Berg

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Heist-Op-Den-Berg
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel groen: 0,297%
 • Hoofdpostcode: 2220
 • Mazout verbruik: 2670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-heist-op-den-berg

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Heist-Op-Den-Berg ligt dit gemiddeld op 1575 m3 en 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken bepalen het energietarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder contract bekijk jij data aangaande soort energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Heist-Op-Den-Berg, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende leverancier gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. O.a. www.octaplus.be en ook www.eneco.be. De nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Heist-Op-Den-Berg


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €275 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Bezuinigtip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaartip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaartip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktische tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Heist-Op-Den-Berg. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Heist-Op-Den-Berg. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert jouw betreffende energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste aanbieder. Bijv. OCTA+, Lampiris en Energie 2030. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. De aanstaande gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.wasewind.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Heist-Op-Den-Berg vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Heist-Op-Den-Berg en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Heist-Op-Den-Berg

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Heist-Op-Den-Berg. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan het filter “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Heist-Op-Den-Berg vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Heist-Op-Den-Berg bestaan er vele opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2220. In deze regio kan je vaak met financiële bonussen meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Elegant vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente