Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zwijndrecht

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Zwijndrecht? Geholpen door energiehunter.be check je probleemloos alle interessante aanbieders. Je kunt denken aan Watz en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Zwijndrecht het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je via de energievergelijker nuttige info info over thema’s als bijvoorbeeld de netbeheerder en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zwijndrecht
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 320,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Zwijndrecht?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in Zwijndrecht. Dit varieert van Eneco tot en met OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energiebedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zwijndrecht is voor jouw situatie? Voer moeiteloos je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze prijzencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Zwijndrecht, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Via filters in de Energiehunter vinden jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Zwijndrecht

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Zwijndrecht betreft Iveka. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Zwijndrecht is de netbeheerder van het gas Iveka. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Zwijndrecht

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Zwijndrecht
 • CV Merk: Nibe
 • Groene stroom: 0,292%
 • Postcodegebied: 2070
 • Verbruik Mazout: 2620 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-zwijndrecht

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Zwijndrecht bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1550 m3 en 3410 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze details dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een overzicht met alle grote energieleveranciers. Van ieder pakket bekijk je informatie over soort stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Zwijndrecht, en de eventuele korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieding in het lijstje? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.luminus.be of www.wasewind.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Zwijndrecht


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €280 opleveren. Maar, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters tref jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktische tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zwijndrecht. Dan ben je het voordeligst uit. Maar, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Zwijndrecht. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw geselecteerde aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE of Comfort Energy. Tevens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Zwijndrecht vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zwijndrecht en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Zwijndrecht

Tal van energieleveranciers bieden ondertussen groene stroom in Zwijndrecht. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Zwijndrecht vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Zwijndrecht bestaan er tegenwoordig verscheidene projectenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2070. In de regio kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Luminus vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente