Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bekkevoort

Meteen energie vergelijken in Bekkevoort? Met behulp van onze vergelijker vergelijk je probleemloos alle interessante aanbieders. Voorbeelden zijn Essent & Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Bekkevoort het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vind je op deze pagina praktische info over thema’s als bijv. onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bekkevoort
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 375,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bekkevoort?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bekkevoort. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Iveka. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bekkevoort is op dit moment? Vul direct de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze energie achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Bekkevoort, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door filteren in de tool zoek je gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bekkevoort

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de prijzen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Bekkevoort heet Iveka. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Bekkevoort is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Bekkevoort

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Bekkevoort
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 0,289%
 • Centrale postcode: 3460
 • Aantal mazout liters: 2590 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-bekkevoort

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Bekkevoort is het gemiddelde verbruik ong. 1535 m3 en 3395 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het gunstiger om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle erkende energiebedrijven. Bij alle contracten tref jij details als soort stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Bekkevoort, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijv. www.essent.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Bekkevoort


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €310 winst geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktische tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bekkevoort. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. In de regel vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Bekkevoort. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw aanstaande energiemaatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, Lampiris of natuurlijk Trevion. Daarnaast selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lage kosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bekkevoort vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bekkevoort en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Bekkevoort

Het gros van de maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Bekkevoort. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Bekkevoort vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Bekkevoort onderscheiden we meerdere projectenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3460. In deze regio kan je vaak extra voordelig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Essent vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente