Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Landen

Gemakkelijk energie vergelijken in Landen? Aan de hand van deze website ontdek je snel en simpel alle interessante bedrijven. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Landen voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je via onze vergelijker belangrijke informatie over zaken zoals overstappen en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 265,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Landen?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Landen. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 35 maatschappijen. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Iveka. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Landen voor jou is? Geef hierna de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Landen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Middels filters in de tool checkt men verrassend eenvoudig een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Landen

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de tarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Landen betreft Iveka. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Landen wordt transport van het aardgas beheerd door Iveka. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Landen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • Populair merk: Chappee
 • Groene energie: 0,286%
 • Centrale postcode: 3400
 • Gem. mazout: 2560 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-landen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Landen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1520 m3 en nog eens 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Normaliter kan het uit om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare energiebedrijven. Van elk abonnement tref je info zoals type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Landen, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Zoals www.energie2030.be + www.belpower.be. De nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Landen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €270 opleveren. Evenwel, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hierna tref je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaartip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktisch advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Landen. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Meestal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Landen. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw toekomstige energie-organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste aanbieder. Zoals Eneco, ENGIE en Comfort Energy. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Via onze website tref je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Landen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Landen en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Landen

Het merendeel van de organisaties bieden op dit moment groene stroom in Landen. Echter is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Landen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Landen bestaan er tegenwoordig diverse acties volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3400. In deze woonplaats kan je wellicht relatief goedkoop bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Poweo diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente