Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Walshoutem

Direct energie vergelijken in Walshoutem? Via de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle interessante leveranciers zoals Engie en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Walshoutem de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vergaar je via de energievergelijker bruikbare info over zaken als bijv. onderwerpenen de slimme meter. Daarbij geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 225,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Walshoutem?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Walshoutem. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags tellen we ruim 20 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Iveka. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Walshoutem is? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels onze prijzencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Walshoutem, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filteren in de vergelijkingstool checkt men eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Walshoutem

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Walshoutem betreft Iveka. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Landen is de aardgas netbeheerder Imea. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Walshoutem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • Populair merk: Brotje
 • Groene energie: 21,30%
 • Postcodegebied: 3401
 • Aantal mazout liters: 2530 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-walshoutem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Walshoutem is het gemiddelde verbruik ong. 1440 m3 plus 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Meestal loont het om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle pakketten lees je info aangaande type energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Walshoutem, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende korting gespot? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Zoals www.energie2030.be en www.energypeople.be. Jouw aanstaande maatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Walshoutem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €355 rendement bieden. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via onze hunters tref jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaaradvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaartip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Walshoutem. In dat geval ben je het voordeligst uit. Toch, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Walshoutem. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw aankomende gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Ebem. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Walshoutem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Walshoutem en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Walshoutem

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Walshoutem. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties echt helemaal groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Walshoutem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Landen bestaan er tegenwoordig vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3401. In deze buurt kan je vaak financieel aantrekkelijk meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Eneco diensten.