Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neerwinden

Zonder problemen energie vergelijken in Neerwinden? Dankzij deze website ontdek je probleemloos alle grote energieleveranciers. Voorbeelden zijn Eneco en Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Neerwinden het goedkoopste contract aanbiedt. Verder check je op deze pagina handige informatie over items zoals energieproblemen en verschillende contracttypes. Tevens geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Neerwinden?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Neerwinden. Dat loopt uiteen van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neerwinden is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Via de energietarievenvergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Neerwinden, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van filters in de prijzenvergelijker detecteer je zonder problemen een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Neerwinden

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Neerwinden betreft Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Landen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Neerwinden

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 20,70%
 • Hoofdpostcode: 3400
 • Gem. mazout: 2470 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-neerwinden

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Neerwinden is dat gemiddeld 1410 m3 en 3410 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijszekerheid kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende maatschappijen en contracten. Van ieder pakket zoek je voorwaarden m.b.t. soort energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Neerwinden, en de welkomstbonus. Kies de partij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie in het lijstje? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Neerwinden


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €395 korting realiseren. Toch, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hierna tref je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: korter douchen
 • Tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigtip 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktische tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Neerwinden. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Veelal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Neerwinden. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw betreffende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of Trevion. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. Je betreffende aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Neerwinden vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Neerwinden en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Neerwinden

Een aanzienlijk deel van de organisaties ondersteunen onderwijl groene stroom in Neerwinden. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Neerwinden vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Landen kennen we nogal wat initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3400. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Comfort Energy energie.