Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meensel-Kiezegem

Op je gemak energie vergelijken in Meensel-Kiezegem? Met behulp van www.energiehunter.be tref je snel en simpel alle erkende energieleveranciers als o.a. Engie en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Meensel-Kiezegem voor jou de beste prijs heeft. Daarbij bekijk je via de energievergelijker waardevolle info over onderwerpen als tarieven en tips om te besparen op energie. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tielt-Winge
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 325,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Meensel-Kiezegem?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Meensel-Kiezegem. Dat loopt van Engie tot aanbieders zoals OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meensel-Kiezegem is voor jouw situatie? Vul hierna jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een storing, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze prijzencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Meensel-Kiezegem, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker zoekt men eenvoudig een contract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Meensel-Kiezegem

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Meensel-Kiezegem heet Iveka. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tielt-Winge is de aardgas netbeheerder Iveg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Meensel-Kiezegem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tielt-Winge
 • CV Merk: Elco
 • Aandeel duurzaam: 20,30%
 • Centrale postcode: 3391
 • Mazout verbruik: 2430 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-meensel-kiezegem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Meensel-Kiezegem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1595 m3 en nog eens 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Rondom prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder abonnement vind jij specificaties m.b.t. soort energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Meensel-Kiezegem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire korting tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Denk aan www.essent.be + www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Meensel-Kiezegem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €300 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaartip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Meensel-Kiezegem. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Meensel-Kiezegem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je geselecteerde gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste energieleverancier. Onder andere Eneco, ENGIE en Watz. Daarna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Middels de energievergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lage prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Meensel-Kiezegem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Meensel-Kiezegem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Meensel-Kiezegem

Veel bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Meensel-Kiezegem. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Meensel-Kiezegem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Tielt-Winge zien we verscheidene acties met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3391. In deze omgeving kan je steeds vaker relatief goedkoop meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus energie.