Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Attenrode

Snel energie vergelijken in Attenrode? Middels www.energiehunter.be vind je moeiteloos alle grote energieleveranciers zoals Essent & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Attenrode voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast tref je op deze pagina belangrijke informatie over onderwerpen zoals energieproblemen en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Glabbeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Attenrode?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Attenrode. Dat gaat van Lampirus tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. In april 2024 zijn het zo’n 20 leveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke leveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Attenrode is? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Via de energievergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Attenrode, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties maken in de vergelijkingstool achterhaal je eenvoudig een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Attenrode

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Attenrode betreft Iverlek. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Glabbeek wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Attenrode

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Glabbeek
 • CV Merk: ACV
 • Groene stroom: 19,90%
 • Postcodegebied: 3384
 • Mazout consumptie: 2390 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-attenrode

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Attenrode ligt dat gemiddeld op circa 1575 m3 & 3370 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Rondom contracttermijn kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Vaak is het slim om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk contract bekijk jij gegevens zoals type stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Attenrode, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige aanbieder tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.luminus.be of www.ecopower.be. De door jou gekozen maatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Attenrode


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €255 bonus betekenen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaartip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Attenrode. Dan is de besparing het grootst. Desondanks, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Attenrode. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw geselecteerde energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Via www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Attenrode vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Attenrode en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Attenrode

Het gros van de maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Attenrode. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Attenrode vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Glabbeek onderscheiden we meerdere initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3384. In deze regio kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Engie energie.